Tuesday, December 29, 2009

my journey from KL to ALOR STAR..

hello2..
hmm..
finally...
smpai..pun aku kt umah dgn selamat..
alhamdulillah...

pukul 10 mak long aku n sepupu2 aku hantar kami2..ni gi stesen bas..
kitorang ni first time taw naik bas tnpa org tua..haha..
tp kami sedar an..kami2 ni pun bukan kecik lg...
hehehe..

sepnjg perjalanan okay jer..
naik bas terasa cpt pulak..hehe..
sejuk aw kt dlm tu da la aku xbwk sweater aduhai..

aku juz tdo jer..pas2tgk2 jap buku..n then terlelap..haha
dlm bas tu xbising nseb baik..

agak boring jugak..
sbb driver bas tu pasang lagu jiwang2 80 an..mau aku xbowink..hai..
tp nk wt caner an..dgr jelah..

pas2..farah mcj gtaw yg tahun depan aku class dgn dia..
best giler..!
dgn thiah skali lak tu...

well da dua thun kitorang seperate wawawa..
geli nyer..

tp aku bersyukur dan gembira sgt2..
dpt mempelajari byk hal..dan pengalaman yg sgt manis..

that i will always keep in mind..huhu

dan skrg aku ada misi ygsgt pntg..!!!
untuk berusaha mndpt 9A..!!!!
dan aku berjanji xkn mghmpakan hrapan family aku..!!
aceh...
AMIN...

Monday, December 28, 2009

sweet holiday of 2009

salam.. aku tgh sgt2 sedih nie..!!
esok aku da nk blk kedah..! wawawa..

i sure i will miss here..
i miss playing here.
sleeping here..

hang out together..


chit chat together before sleep..
watching cousins play games..together
cooking together.
watch movie..

facebook..at the same time..
eating together..
guessing who ur or mine crush..huhu

suka kacau2 an.

i will miss that..!!
tp hakikatnya itulah kan..
life must be go on..

tp apa2 pun love all of u so much..!!
being with u everything goes fine..
jumpa nnti..!!

okay.. kakak..tggu korang kat kedah..!

P/S:kalau korang nk tgk lbh jelas gmba2 ni juz click kt gmba tu okay..

Sunday, December 27, 2009

my heart...

hmm..



knpa kau xfhm??
tlglaa fhm...
susah sgt kew??

i try to understand u..
i love u so much..!
i know what u had done to me..
thanks for all the sacrifices all this while..

i dun know what to say anymore..
i juz wanna u..!
happy life with u..!

i dun want anybody else..
is it so hard for u to understand me??!!
why u did this to me.??

please...
i hope u understand..
i dun have anbody else..

my hope..
hope..
n hope..

until when???

i need u..!
really need u..!
please dun make me like this..

suffering..
please......
from the bottom of my heart...

thanks for nothing.







Saturday, December 26, 2009

bercinta OK ke KO??

1 Kajian otak manusia menunjukkan bahawa jika sesorang melihat dan merenung gambar orang yang disayanginya dalam tempoh yang lama, ia akan meransang bahagian ‘caudate’ otak – bahagian yang menghasilkan rasa kemahuan yang kuat (craving).



2 Lelaki yang mencium isterinya di pagi hari dikatakan akan hidup 5 tahun lebih lama daripada lelaki yang tidak melakukannya. ( erk.. yg ni korang x perlu taw pon x per.. hehehe )


3 2 per 3 orang mengatakan bahawa mereka jatuh cinta kepada seseorang yang mereka kenal lama berbanding dengan seseorang yang mereka baru kenal.(Selebihnya cinta pandang pertama kot)


4 43% wanita tidak suka lelaki menulis ‘love’ atau ‘cinta’ di atas kad,email dan sms melainkan kata-kata tersebut disertakan dengan komitmen. ( Nampaknya kaum hawa memandang serius terhadap kata-kata cinta)


5 Seseorang yang baru jatuh cinta dan dilamun cinta akan mengeluarkan hormon serotonin yang sedikit, jumlahnya seperti tahap kandungan hormon orang yang dilanda penyakit obsesi terlampau. Sebab tu orang yang dilamun cinta memang kelihatan seperti orang gila (hahaha.. betul x?)


6 Mengikut kajian Dr. Helen Fisher dari Rutgers University, penulis buku ‘Why We Love, apabila seseorang baru berpisah (break up), dia akan berasa semakin sayang terhadap bekas pasangannya. Bahagian otak yang membuat kita rasa gembira terus aktif pada ketika ini. (Sebab tu lah kebanyakan pasangan yang baru berpisah tak boleh tahan perasaan sayang dan rindu sewaktu mereka masih bersama dulu)


7 Mengikut teori matematik, seseorang seharusnya bercinta/couple dengan sedozen orang sebelum menemui pasangan yang boleh dijadikan pasangan hidup sejati. (Teori matematik je pon, sukati andalah nak ikut ke tak. dan kpd kaum lelaki, jgn jadikan ini alasan untuk couple byk2 slagi blom kawen yerk..)


8 Ini akan mengejutkan anda : Cinta yang bahagia akan membuatkan kedua-dua lelaki dan wanita menjadi gembira. Semakinkuat komitmen mereka terhadap hubungan, semakin bertambah gembira mereka. (terkejut ke? x terkejut pon.. huhu)


P/S:POST FROM MY FRIEND'S BLOG..

kenangan bersama......??

hello malaysia..!!!hehe..


hmm..im so happy bcoz..i had a great time with my family..!!
memory yg xkan dpt ku lupakan huhu..!!

hari ni aku gi taman tasik titiwangsa..
uhuu..sgt best...
riding a horse..
paddle a boat..

eating delicious ice cream..haha

mula2 aan..aku tkot aw nak naik kuda tue..
sbb kuda tuie x cute r..haha
garang jer muka dia..
tp xper r aku un naik..
n then pakcik aku ckap..
kawal r sendiri..

hah??!!
xnak..!!
pas2..nseb bek r..
pakcik yg jga kuda tue tlg bawa aku.an..huhu..

aku pusing dua round jer..
n then kami2 nih naik keta kuda pulak..
haha..


lps 2..kitorang gi..
naik paddle boat..
huhu..

lengoh giler nk kayuh tue..
daa la panas..

aduhai..
sudah peluh satu baju ni..
tp xper r..
pengalaman kan..


tp mcm la aku xpnh cuba..
kn jitra tu..
aku salu jer gi..
hehe..
saja ngada2..
wawawa..

pas2..km suma minum2..an..
dahaga gile..

n then km gi makan kat.
KFC..hehe..

lpas2...main2 jap..kt playground..
opsie..!!
bukan aku yg main okay...
tp sepupu aku...

aku juz jaga jer diorang hehe.
n then kami suma pun blek...
hmm..
k bye2..!!!


p/s:sowi xbley nk tunjuk gmba..coz aku xbawak camera r..hp..aku pulak..fhm2 je lah..

Friday, December 25, 2009

sayang kamoo..!!

opsie..!!

tajuk apa tuh..
huhu..
haha..

pnh x kamoo menyanyangi sum1 tue??
msti pnh an...
so apa rasaya ek??
cn u tell me??

hmm,...
ya msti berat rasanya an..
nk lpaskn org yg kita syg..

sbb.
kita syg dia..
care dia..
suka dia..

tp..
apakan daya.
org yg kita sayang selalu tgglkn daku..
wawawa.

i da buadd kajian..
dan ternyata begitu..
hmm..
np ek??


is it wrong to love the person that we love them???
why they always hurt us..
but we love them how dare??

they always leave me alone??
so unfair..!

however..
i still sayang my parents.
my friends..!
my buddy..!
my all family..!
my bff..of coz.!
n kpda sesiapa yg menyayangi diriku ini..




Thursday, December 24, 2009

hang out with my aunt and my beloved cousins

ehem2...

assalamualaikum...
juz wanna told u a story..

har ni..aku gi international islamic university malaysia..(uiam)
uhuu..tp aku still sekolah menengah lg hehe..
xdew aku gi melawat kt situ..
sbb mak long aku pensyarah kt situ..
so kitorang menjelajahinya...
haha..mmg best satu pengalaman yg xdpt dilupakan..
we went to the library..
fuh..mmg besar 4 tingkat..
rasa cam da xsabar pulak nak masuk U..
hehe..

and then we went to cafeteria..for lunch..
hmm..yummy..sedap jugak.
pas2 kita jumpa aunty nora..
hello..!!

borak2 jap..
sembang2..
haha buka sama kew?
pas2 mak long dtg.

m.long:okay guys. u all da ready nk gi jusco??
kitorang apa lagi..terus berkata okay no prob..!

pas2 kami pun pergilah..
beli brg2 sekolah..
well,cuti kan da nk over sedar2 la yer..

lama jugak r kami kt situ..
n then kami makan mccflurry mc d.
so yummy..
pas2 an..tawu ak..
kitorang jumpa sowang perempuan nie..

cun gilew beb..!
tergugat imanku..haha
im not les okay..
pas2 aku n cousin aku un.,..
cabar r adik aku gi ngorat bdk tue..
haha

adik aku tu berlagak jaa
tp hampeh penakot..
haha..tp apa2 pun mmg fun gilew hr nie..

n then..mak long aku kata guys kita kena gi bakeri pulak pasni..
nak beli bahan2 nk buat kek..

n for ur info kitorang yg kena buadd okay..
so rugi sapa xrasa..haha
mmg sedap..haha


hmm..lpas tu km gi jusco pulak buadd kali kedua..sbb ada brg yg kena beli...
iaitu.....
private thing..
huhu.


erm..pas2 kami un.blek..
okayla..nak gi buad lazania..
bye2..


Wednesday, December 23, 2009

i dun need u in my life.!! get it??

what such a tittle that??
haha...
aku tujukan khas..
kpd sesiapa..
..............



to sesapa yg berasa sorry nuwh..
spa suruh ko terasa??
haha
aku sememangnya sgt2 KEJAM..!!


tawu xper??!!
aku benci ko..!!
hate ko.!!
xsuka ko.!!

muahaahaa..!!!
i the violent girl in the world..
dun know that???
yah..u may know me okay..

im not like u..
n u r not like me..

u hate me..?!
i hate u more..!

lalalallalala

deep in my heart..
i dun know u larh..
haha
bye2

post aku kali ni sgt freaky..
tima kaseh..!!

Monday, December 21, 2009

holiday at terengganu...

hai...i juz wanna show.my precious momment..holiday..kpd sesiapa yg sudi menengok..haha.kalau xsudi xpyh larh..duk tgk..

haa..ni first destination..aku ketika sampai di kuala terengganu...MASJID KRISTAL..
sgt2 cantik..

huhu..sapakah dia????
relaks r..he's not my boyfriend okay...thats my annoying brother..!haha

haaa..this is my family.smpt lg kitorang posing haha.!!masa ni entrance nk masuk..tman tema tamadun islam..
lets check this out..!


haa..ni masjid di china..tp xtaw r apa nama dia..hehe..


ni pun masjid..taw...




haa..ni masjid dkt..pakistan kot..xsilap lar..

cuba teka belakang nie..masjid apaa???di madinah...



hehe..poyo tol r aku nie..

hahaha..macam kt mesir la pulakkk..huhu..

uhuuu..thinking of u..!

aduhai..kacau pulak owg belakang tue..hehe

hmmm..ni masjid di...india kot.well..aku ni pelupa..haha..da tua..

fuhh,.i like this pic..ni la taj mahal..well nak gi sana xdew duit an..so ni pun da kira okay r..hehe.

yg nie..sapa xtaw..mmg..inilah masjid kuala lumpur...

ni pulak..masjid di indonesia yah..untuk pengetahuan kalian di sini sejuk banget..

ni..dekat muzium..tp sedih sgt2 nih,,tawu x..waktu km sampai tu..
guard tu kata..erm,,sorry eh muzim da nk tutup..alahai..
pas2..hari nie..bwu km nk gi muzium..so juz smpat snap kt entrance je larh..haha


p/s:ini lah sedikit sebnyak yg aku smpat snap2..dgn adik aku..
sbnrynya byk gi..tp xlarat r nk uploas suma..k i hope u all also had a wonderful holiday.!

lps ni kalau ada gi gmba2 yg best aku upload gi ek..

Wednesday, December 16, 2009

aku perlu kamu aku juga sgt perlukanmu..!

assalamualaikum... ehem2..aku harap korang faham..citer nie. kalau xfhm buat2 fhm jela eh.. hmm..sedaynyer.. sgt2 borink.. plan nk gi holiday un.. dah jd cmne tah.. tah p..tah pun tidakk..

aduhai..handphone2.. knp kau perlu rosak ea?? di saat2 aku memerlukanmu...
kau lah.yg slaloo temani aku.. kau tawu x cuti ni jelah aku dpt tgk kau pun. next year aku da ada pakwe baru.. haa..kau jeles eh?? np kau xrosak taun depan jer?? kan senang..

aku xyh da tgk kau.. haha.. aku tawu.. kau sajer an..nk wat cmnie.. meluat r aku kt kau.. ala..pe2 pun aku still syg k jugak.. tp next year aku kna r.syg lbh dt pakwe baru aku tue..

ye laa..kau kena r fhm.. aku kna syg kt dia.. bwu r dia tolong aku..

hmm..kau syg aku x?? aku tawu..kau sayang.. so cpt2laa.. sembuh taw.. sbb aku xbley hidup tnpa kamo..!!! huhuahua.. nnti aku cri yg bawu..bwu kau rasa.. haa... tawu xper..nseb bek aku nie.. berperikemanusiaan..
kembalilah kepada dirimu yg asal..!!!come back to me dear..wawawa(dasar aku nie gilew)

xknla kau jeles dgn dia nie kot??aku mmgla kena slaloo tgk dia nih..kalau x..hampeh..la aku..aku hrp kau faham..yer.korang dua sama2 comel dun worrry..haha.


p/s:cerita mengenai sebuah handphone..yg nk rosak.dgn pmr..hehe.. pengarang citer nie..mmg gilew..huahua. sbb pengarangnyer tue aku lah..hahaha.xdew kena mengena dgn yg idop atau yg sudah tiada..
tima kasih..anyway..cita ni sedikit merapu okay..

Sunday, December 13, 2009

netball stories n a gift from my friend

hello2...uhuu..
whats up.??!!
dah lama x update blog nie..cian2..
sowilaa..busy cket..uhuu..

xdewla..hari tue ada.
perlawanan bola jaring..
hmm..practise 2 ari jer..
team kitorang nie..
team last2 minute jer..
tp pa2 pun..im proud with my team
bcoz..

i know we all can do it right girls??!!
walaupun dapat third place..
im so grateful..
yela..
drp xdp 6be lgsung kan..

ni la team aku..uhuu..


merehatkan diri sebelum game yg kedua..di bwah pokok yg redang..haha

yeah..!setelah tamat permainan..tamat sudah..(muka aku burn dn sgt terox haha)

ni la yg aku dpt pingat n sijil tapi.
sijil tue aku trtggl kt umah farah hehehaa ni la dia..tgk laa..

penat sgt2..dah la kena lwn tgh2 hari yg terik..aduhai..
hnya tuhan jer yg tahu..tp aku dpt mgenali kwan baru bekerjasama dlm 1pasukan.
best sgt2..yelakan..nk wakil skolah..xbley..aku nie xla hebat sgt un..besa2 jer
so sweet memory..!love u friends..!!
waktu acara penutup tue..kontijen2 negeri kedah kena tgkp gmbr
aku sgt xmahu..kerna..
muka aku sgt terox..
bygkn one whole day kena cahaya matahri mau x jd gelap.hahaha,,
mcm muka belanga jaa..tawu x apa tue??hehe
blek2 jer umah terus mandi..sbb...fhm2 je lah..haha
n terus landing atas katil yg sgt empuk dn mmbuatkn mata ku berat skali..huhu..aduhai sakit betul badan2 kaki2 aku nih..besala owg xpnh aktif kn..hai..
apa2 pun i never forget this momment..!

n one more stories..wanna share with all of u.
this is about my friend..so nice..
u know what he gave me such an amazing book that i wanted all this while..
finally i got that book..here the book..

this amazing book i got from my friend..
thanks friend.!u r such a super friend..and nice..huhu
this book also popular among teenagers..n i also one of robert's fan..hehe..
love u yeah..!!
anyway..can't wait to finished up this book..
it make my holiday more interesting..!!
u know what i had watch the movie..
wow..so cool..!!but the ending..
x best sgt..however..im stiil ur fan..!!
huhu..got to go now..!!
bye2..

Friday, December 11, 2009

finally i got u..!!


uhuu...

wat ca u doin??

hope all of u enjoy ur holiday with ur beloved one.huhu


anyway..i feel like wanna scream right now..

finally i got NEW MOON VCD..!!

lama sgt i waiting 4 u dear..haha

yelakan nk tgk kt cinema xbley..

kt kedah nie xdew..

sian2..


sbnrya xrncg un..nk gi beli tp alang2 tu da smpai kdai cd..tnya je la kn

kot2 adew..tgk2 adew..!!!

best tahap maximum..!

by the way..to anyone yg da tgk citer nie..


msti best kn???

of coz laa...

hehe..


i got u..!!!

muah...

love u so much..!!

Wednesday, December 9, 2009

to candidate pmr 2010..next year adelah thun yg plg..???!

ouh..buku yg terchenta..!!
zzz...tido dah nie...hoho..
haa..subject yg plg aku suka..actually xsuka sbnrnya..haha..!!
haha..buat baca jer nie...



hello2.. huhu..menakutkan tgk tittle kt atas tue.. tp itulah hakikatnyer...hehe bg candidate pmr 2010.. dh ready kew?? aku sbnrnyer xready pun ag..huahua..

ptg td bwu jer g beli buku2 rujukan..untuk buat waktu cuti nie.. yela kan..aku x gi tusyen nah...ambk..buku2 tercinta..dtg kepadamu..haha

erm..aku takotlaa.. sbb i not so smart.. juz cukup2 makan jer.. tp aku msti kena usaha n usaha sbb.. aku nk dpt 9A laa...haha..

sapa xnk tol x??! hmm...aku xcri g tusyen ner next year.. pening2... hai... xperla..aku nk gi menalaah(ayt pe nie?) jap buku2 nie..huhu ntah fhm ntah x..hntam jer.. k bye2..

Tuesday, December 8, 2009

cinta yang lain

Karena dirimu
Aku terluka
Kecewa marah dan tinggalkanmu

Ku tau
Kau telah berubah
Di hatimu ada cinta yang lain
Tak pernah
Aku mengerti
Mengapa kau pilih dia

Tak pernah aku harapkan
Cinta ini harus berakhir
Percuma cintaku untukmu
Ternyata kau dustai aku...

Salahkah aku
Jika engkau pergi

Karena dirimu
Aku terluka
Kecewa marah dan tinggalkanmu

Ku tau
Kau telah berubah
Di hatimu ada cinta yang lain
Tak pernah
Aku mengerti
Mengapa kau pilih dia

p/s:hnya sebuah lirik lagu...

Monday, December 7, 2009

AKU YG SALAH..SEMUANYA AKU..!

ermm..salah aku lagi n lagi n lagi..
hmm..susah kan bila kwan kta berjauhan..lost contact...xrapat lagi.
tp itu bukan yg aku nak..!dah ditakdirkan..sapa xsedyh.?tp aku cuba trima hakikat..
salahkah aku jika aku rapat dgn kawan2 aku?
bukan brmkna aku lpknmu..xberniat lgsung.
kawan cubalah kau fahami aku..keadaan kita berbeza..
aku xberniat nk lakukan semua ini..

cubalah untuk fahami aku..

fine..!aku tahu suma salah aku..!
siapalah aku ni.!
perampas kawanmu kan.!
xkanla disbbkn hal ygg kecik mcm nie kau sggup buat mcm nie??!
persahabtan yg ikhlas.
perlukan PENGORBANAN..!
xbley kah kau fahami..??
knp ini semua prlu brlaku..??!

km disini sntiasa mengingatimu..
tp bukan kehendak aku..
kita semua pasti akn berpisah satu hari nnti..
setiap pertemuan pasti ada perpisahan..


ingatlah kawan..!
kehidupan kita suda berbeza..
xmcm dulu..
mmg kita suma nk yg mcm dulu..
tp apa kan daya..
aku xmampu..


maafkan aku..
jika aku punca segalanya..!!!
ya memang aku.!

cuma aku xmau pershbtan kita semua nie..
hncur akbt ego msg2..
tlglaa..fhm..
aku merayu padamu...
aku mohon sejuta kemaafan dr mu..
siapalah aku nie..
kawan yg xguna kan..?


hnya 1 perkara yg kamu perlu tahu km semua
menyangimu...
perlukah aku buktikan?
dgn kata2?
kata2..xsemestinya benar..
biarlah tuhan saja yg tahu...

Sunday, December 6, 2009

one whole day out going

hari sabtu hr tue...aku gi umah thiah..hehe..
sbnrya tujuanyer nk anta thiah jer..pas2 mak dia suwuh aku stay kt umah dia..
hah?terkejut..aku..dahla aku sehelai sepinggang jer nie..haha..
sian thiah...baju dia jd mgsa..huhu..

n pas2..mak dia bwk p perak..umah saudara dia..
aku pun pi laa..
fuyoo..ramainya..saudara2 dia..
hmm..malunyaa..hehe..

aku pun kna interview skjp..haha.
pas2 km gi kenduri..
makan2..minum2..
pas2 blek..hehe.


pkul 5.aku bertolak pulang..
tapi..dlm perjalnn blek..
aduhai..sesak terox..
penat2..(aik..mcm aku pulak yg bwk keta.)
hmm..pas2 pi la sggh umah tok thiah kt penang..
hai..byk perhntian sgguh..huhu


last destination..my home..!!
finally..!!hehe..
sgt2 penat..
one whole day..
jln2 mgnali family owg..'
haha.
tp bestla jgk..


p/s:take a look my snap2 pic..

sweet memory

snap..smbl pengang pokok..haha..xdew keja la aku nie.
haha..nie..pmndgn yg aku plg suka..hehe..
hehe..ni entarce nk masuk tue...smpt lg kitorang snap..haha..ni waktu kat s.p.

Wednesday, December 2, 2009

have fun with my friends

uhuu..
hari ini aku kuar dgn kwn2 gi town hehe..
sbnrya duk library jap jer.huahua..anyway xbercdang pun nk duk lama2.
well...org malas la katakn..

erm..aku la owg yg first smpai..kgkwn aku nie..mmg lmbt..pas2 diyana pun sampai..
kitorang.pun tggula..cik farah..cik huda..cik effah..n cik muthiah..
.. anyway thiah yg smpi plg lmbt.hai..km duk jap baca2 buku huhu..pas2 out la pe lg..

destinasi pertama butik penggantin...apa?kitorang nak kahwin?xdewlah..tu kedai mak diyana..kami2 ni juz mai tumpang solat jer..nak kahwin..lmbt lg..huhu..boyfriend pun xdew.huahua..tp kitoang duk main2 la..pas2 km sapa tah trnmpk tiara yg cun2..pas2 aku yg perak ini pun sibukla nk menengok..n pulun nk pakai bleyh..hehe.xper skali skala kan..haha..

n then aku pun p lar makan da kebuluran da nie..huhu..aku gi laa food court..hmm..xla ramai sgt..bgos2..aku pun take order..km suma mkn nasi goreng murah jer..hehe..nk save budgetla konon..haha..xpe r km pun makanla..tawu aku mkn byk gilew.!nasi kawan aku pun aku makan..lorh da kawan aku tu xnk hbskn aku pun dgn baiknyer kata la xpew2 meh aku kasi abis..xbaik membazir..haha..hmm..

erkk..perut pun da knyag..pas2 km pun p lar popular..usha2 buku..alamak ada novel twilight laa..!!tp syg skali hrganya melebihi budget aku..huahua..well..pakwe xdew kan..haha..kawan aku beli la buku aku xbeli pun hehe.ntah xterasa nk beli..plak..hehe..

and then..km pun menuju ke kedai cenderahati..tp xjumpa2 plak kedai momo gift tue..so xpew r jalan2 trnmpak kedai baju be girl..fuyoo..mmg cun glew baju2 di situ hrga pun okayla..aku pun aper lg..membelek2 la..huhu..kawan2 aku suma pakat duk beli.aku pun tumpang sekaki..hehe..ala..aku beli yg murah2 jer..tp sweet sgt2..rasa cm nak beli suma..haha..tp mak aku xtggl kad kredit hehe..

lps2..adew la sowang kwan aku nie bg hadiah kt aku..sempena birthday aku bulan 3 yg lalu..hahaha..dia duk asrama so susah r nk kuat skali..ni pun best sgt dia dpt join kami kuar..dia bg aku teddy bear wrna pink lg...hehe..comel..!

next..km pun da nk blk..tp sempat lg gi watson..haha..shopping sakan tol aku nie..kali ni..aku beli bedak sbb da nk hbs da..huhu,,pas2 aku beli perfume sweetheart..yg silkygirl tue..so wangi..aku pun saja gatal nk mghbskn duit..aku pun belilar...haha..mcmla aku adew byk duit sgt..hoho..skali skala..hehe..

hmm..best jugakla..hr nie..anyway..harap bley kuar lg dgn kgkawan..
so okay la bubye2..!

Tuesday, December 1, 2009

jalan sana sini

hello2..
hari isnin ari tue..aku and family aku an..gi lah..
cuti2..haha..tapi cuti dlm kedah jer.bukan gi tmpat yg best sgt pun..
juz gi pusat sains,muzium padi.(tah bape kali da aku p)..n the carnivall...1st time aku p..huahua


PUSAT SAINS..
smpainyer aku kt sana aku masok r kn..xkn nk tggu luar plak..hehe..n then ramai glew manusia dkm tue..naper ek??aku pikir jap...uh..cuti sekolah skrg nie..hahaha..(gilew r ak nie)
aku men la kt situ mcm budak2 pun adew..xpe aku kn kecik ag..haha..persasan gilew..tempat agak best ar..em..bleyla..duk kt c2..jap..main2..tgk2..pas2 kotorang pun..blek..
for ur info this place entry for free jer..so dtglah..hehe..(promote bleyh)


MUZUIM PADI
hmmm..i think this is the 4 time aku gi sna..tp xpe la an...gi jer..adew owg byr bukan aku yg byar..haha..dasar kureng tol aku nie..sat jer kt sana..tgk2 jer..tgkap2 gmbr..


THE CARNIVALL
haaa..water theme park..tmpat bestla jugak..aku mandi dlm 2 jam lbh ar..best2..tawu x..aku nk gi naik slide yg tinggi2 tue..pas2..lifeguard tu ckp..adik sowi eh xbley naik adik pkai tudung n sluar pnjg so xbley naik..ades malu pun adew gak..ada ka patot.???aku pakai sbb nk menutup auratkorang xtawu kew hah??!!xkn nk suwuh aku pkai bikini plak..kowt..n then aku pun dgn bengang turun r dari tangga tue..pas2 adew r sekumpulan mamat nie.ckp kt kitorang..aku n sepupu..aku."ni msti kes takot tu r patah blek"ekeleh..trgn jer n sepak mulut dia tue..weyh..! aku xtakot la..da diorang tu yg xbg..nk wat cana an..xpewla..aku pun mandi2..dah lama dah tu aku pun naik..siap2..nk blk umah..anyway best sbb xramai wg sgt sebb ari tu kan ari selasa so owg xramai..

DAN..TIBA2....aku naik keta sedang dlm keta tu duk jalan tiba2 berhenti sendiri..!alamak..!keta matila plak..hahaha..sian aku..trjd satu tragedi lew pulak..nseb bekla..aku xkena tolak keta tu hai..nseb2..anyway jd famous jap suma owg tgk km mcm xpnh tgk owg..xpela..aku pun kuar dri keta n mechanic tu pun dtg..pebaiki.keta tue..aku pun tggula kt kedaik mamak tue..haha..sgt sedeyh sekali.huhu..tp xpew r sweet memory gak..pas2 maklang aku pun meh ambk..aku blk..la..yg tu jelah untk masa ni..see u later.!


Saturday, November 28, 2009

hey ladies.! listen here??

may i ask u smtng??
kalau adew seseorang tu mgtkan dia suka awak..
awak tolak or x?
cana kiter nak tahu dia tu btol2 sukakan kiter??kn?


kalau adew org ckap awak baik??
awak caya kew?
dia ikhlas or saja2 nk ambk hati awak?

kalau dia ckp awak satu2nya wanita yg cantik yg pnah dia jumpa?
btol kew??awak xtawu kew kan ramai lg yg cantik dlm dunia nie?

klau dia ajak awak couple??cuba awak fikir bley tahan lma kew??naper dia nk couple dgn awak?xbley kawan jer kew?dia nak awak jd milik dia sowang?bley tahan lama kew?

kalau dia ckp dia snggup lakukan apa2 ja untk awak??snggup kew dia korbankan diri dia untuk awak??atau menunggu awak hingga 10 tahun tnpa beralih pndgn kpd perempuan lain?so kita xpyhla nk perasan dia tu suka sgt2 kt kita setia kt kita..nanti skt hati jer.
cakap memang senang cakap.kata2 yg manis..tapi bila nk lakukan??
blom tentu apa y dia ckp tu bley dia buat..bley dikatakan susah nk cari sowang lelaki yg sggup berkorban demi sowan perempuan tapi knp kita bley??untk korbankn diri kita pada lelaki sebab kita terlaulu LEMAH dan senang DIPERMAINKAN..

so korang nak kew jd cm2??
ni pndpt aku lah so sesapa2 yg tersa or xpuas hati dgn aku ckp r..
tapi bukan suma laki2 cmnie..tp hnya laki 1 dlm sejuta jer laki y cmnie..
so jgnlah mudah mempercayai kata2 lelaki..

what i want to do?

uhuu...assalamualaikum...!!is it anybody here???huhu..
hmm...juz wanna share u something..
can u imaging??u r in the middle of the person u love so much??
and u care about them too..
but...they always misunderstanding..quarelling...bad preception..
n they always told u about their problem..and both of them care about..u.
but..when u r in one side the other side felt frust or sad or mad at u..
hmm..so how cn u settle this problem??
make them be a good friends??but i had tried before but...
nothing happen..juz same as they were before..
whatever happen i will try to do my best n be fair..
juz wanna u tell u this...

Friday, November 27, 2009

pagi hari raya haji

hello..!!what's up beb???...okay kew ko??hehe..
raya caner??fine??erm..dpt duit raya x??

this morning i woke up at 6.30 .n do subur prayer..n then i continue with my sleep..hehe..
n then..my grandma came knock my room's door..knock..!!2..
hai..bgun2..!!amboi..raya2..duk tidoq lg stg lmbt nk p solat raya plak..
hehe..kenala berleter td pg..huahua..pdn muka aku..!

pas2 aku pun..bgun..mandi..pas2 paksu aku suwuh iron dia nyer baju..hai..xbley buat sendiri kew hah???hehe..aku mmh jahat..erm..xpew aku pun iron baju dia tu..anyway aku mmg nk iron tudung aku pun.so da alang2 tu kan...

aku pun memkai sepasang baju kurung berwarna hijau..yg dibeli oleh tok aku..hmm..bju lama..jer..tp still look gorgeous when i wear it..haha..so perasan..
pas2..aku gi lah..msjd..

setibanya di masjid...aduhai..!sungguh ramai manusia2..berpakaian putih..hehe..i mean telekung la tue..hehe..aku pun solat la kan...
n then..aku gi kubur tok wan aku..sdeynyer..hmm..xpe2 be strong k..!sgt panas..nseb baik umbrella yg aku pegang tu melindungi aku dr sinaran mentari yg panas..haha..well owg xley kna panasla ktkn..haha..xdewla juz kidding..

blek tu aku mkn laksa..cheese cake yg m.lang aku buat(walaupun xjd sgt)still delicious..pas2 aku kmn ketupat..mcm2 lglah..haha.aku kn suka makan..tu la aku trlbh slim nie.huahuahua..

lps2 lepak2 kt umah..pi umah jiran.mcj dgn pakwe aku..huhu..lwk je eah...tu je la..buat hari nie..
k got to go now..dadada...

Thursday, November 26, 2009

amazing story


this is the book of the story.!sgt tebal..sgt pnjag..!sgt best..!



haha..so cute..this is my dream guy..hoho..his name is robert pattinson or in this story edward cullen..so awesome..!!!





hoho..sweet couple..her name is bella or her real name kristen stewart..
diorang nie mmg couple btol2 pun..tp xperla kn..aku xdew can nk buat caner..hehe..